Partneri

Trebate pomoć?

SAFE

Udruga Moždani val proglašena je punom članicom SAFE-a (engl. Stroke Alliance for Europe), Europske alijanse za moždani udar, temeljem izglasane odluke na generalnoj skupštini održanoj 29. studenog 2019. u Portu.

SAFE je neprofitna krovna organizacija koja okuplja udruženja vezana za moždani udar diljem Europe, a s ciljem prevencije i edukacije o moždanom udaru i značaju posljedica za život pojedinca i zajednice.

Više o SAFE- u možete pročitati na internet stranici: www.safestroke.eu

 

NOVOSTI U RADU SAFE-a

Promicanje europskog Foruma za život nakon moždanog udara 2022.

Europska alijansa za moždani udar pokrenula je seriju besplatnih online događanja u sklopu inicijative europskog Foruma za život nakon moždanog udara. Prvi događaj u formi besplatnog webinara održava se 11. ožujka 2022. (10:00h – 16:30h), i uključuje dva predavanja koja pokrivaju teme vrijednosti samozbrinjavanja i komunikacije nakon moždanog udara.

Na prvom predavanju saznat ćemo više o novim načinima razmišljanja i stvaranja baze primjera o samozbrinjavanju. Koristeći primjere iz istraživanja i kliničke prakse, potaknut će se sudionike predavanja na razmatranje potencijala podrške samozbrinjavanju radi ostvarivanja rezultata koji će biti važni osobama koje žive s posljedicama moždanog udara i koji će im pomoći da osjećaju podršku i sigurnost u primjeni samozbrinjavanja.

Drugo predavanje fokusirat će se na prevladavanje komunikacijskih barijera koje predstavljaju izazov za osobe koje su doživjele moždani udar. Predavači će podijeliti svoja životna iskustva te ukazati na učestalost komunikacijskih poteškoća koje mogu uzrokovati zbunjenost i frustraciju,  čak i ako afazija nije prisutna.

Predavanje će biti kombinacija prezentacije stručnjaka i osoba s iskustvom moždanog udara.

Saznajte više  na www.elasf.org  i osigurajte svoje besplatno mjesto na  bit.ly/33vv8lG

U svrhu postizanja ciljeva SAFE je uključena u nekoliko aktualnih europskih istraživačkih inicijativa i projekata.

Informacije o  projektima i istraživanjima  SAFE-a možete pročitati u slijedećim dokumentima:

SAFE rezultati istraživanja 2022:

Projekt ANGIE

Projekt PRECIOUS

Projekt PRESTIGE-AF

Projekt PROOF

Projekt TENSION

Projekt SVDs@Target

SAFE rezultati istraživanja 2021

SAFE rezultati istraživanja 2020